CRONICAS DA XORNADA DO 5 - 6 DE NOVEMBRO

SENIOR FEMENINO

EXTRUGASA RIO ULLA 62 – C. B. RODABALLO 42

EXTRUGASA RIO ULLA 62: Eva ( - ), Alicia ( 15 ), Carlota ( - ), Raquel ( 6 ),  Antía ( 7 ), Carla ( 10 ),  Lara ( 12 ), Sonia ( 9 ),Paula ( - ), Sandra ( 3 ).

PARCIALES: 17-09; 14-13; 20-08; 11-12.
ARBITROS: Ferreiro y Rivadulla . Señalaron 21 faltas a las cesureñas 11 a las visitantes . Sin eliminadas.
INCIDENCIAS:  Partido jugado en el pabellón de Pontecesures, el sábado 5 de noviembre, correspondiente a la 4ª jornada de la Segunda División Senior Femenina.

Visitaba el pabellón de Pontecesures el C.B. Rodaballo, un equipo cargado de viejas glorias, con muchos años pero que sabían jugar a este deporte.. Un inicio titubeante de las cesureñas, que no encontraban hueco para anotar entre las notables envergaduras de las viguesas. Poco a poco el acierto exterior va dando resultados, pero las visitantes eran las dueñas de las dos pinturas. Y más patente quedó aún en el segundo cuarto, que con rápidas combinaciones y cortes entre sus jugadoras grandes, resolvían con pasmosa facilidad cerca de la canasta. Sólo el acierto exterior, y los aciertos defensivos hacían de contrapunto necesario para evitar que dominaran el marcador. Así las cosas, y con una exigua ventaja, comienza el tercer cuarto, donde las locales ofrecieron su mejor versión de las grandes galas. Encomiable defensa, con rápidas rotaciones, que hacían recuperar muchos balones y convertir canastas fáciles. Cuando el balón llegaba cerca de la pintura el problema se invertía. Después de un tercer cuarto notable, el equipo visitante seminoqueado, logra  recuperarse e inclusive ganar este último cuarto. Pero ya la diferencia era muy abultada. Importante victoria de las chicas del Río Ulla, que tuvieron que luchar mucho ante unas veteranas jugadoras que trasmitían mucha ilusión, y con ejemplarizantes historias de superación personal detrás de varias de ellas.

SENIOR MASCULINO

EXTRUGASA RIO ULLA 67 – SAN MAURO 49

EXTRUGASA RIO ULLA 67: Dani ( - ), Marcos ( 16 ), Miguel ( 4 ), Martín ( 28 ), Pedro ( 7 ), Santi ( 3 ), Raúl ( - ), Rafa ( - ), Brais ( 9 ), Fernando ( - ), Cobi ( -), Alex ( - ).

PARCIALES: 19-17; 11-14; 20-13; 17-05.
ARBITROS: R. Solla e I. Escariz. Señalaron 15 faltas a los cesureños y 9 faltas visitantes. Sin eliminados
INCIDENCIAS:  Partido jugado en el pabellón de Pontecesures, el domingo 6 de noviembre, correspondiente a la 4ª jornada de la Tercera División Senior Masculina.

Partido ágil, dinámico, con mucho intercambio de canastas y alternacias en el marcador. Pocas personales señaladas en esta primera parte a ambos equipos, lo que significó que casi no hubiera interrupciones en el partido. Los tiros exteriores dominaban el encuentro – en total 18 triples entre los dos, de los cuales 11 fueron del equipo del Río Ulla-. Ambos equipos protegían su pintura y hacían  una buena circulación del balón en ataque, siendo la paridad la tónica del encuentro. En la segunda mitad, los cesureños arriesgaron más en defensa, y subieron líneas. Esto llevó a que se robaran más balones, con canastas en transición, pero elevó el número de personales cometidas. Aún así en este tercer cuarto, el acierto en el tiro exterior y el control de su rebote, llevó a sacar las primeras diferencias a favor. El ajuste defensivo en el último cuarto fue aún mejor, logrando que el equipo visitante tirase más forzado y con menos acierto que hasta el momento. Este gran esfuerzo colectivo, sumado al acierto ofensivo que no decayó, culmina con una victoria quizás demasiado abultada para lo que fue la totalidad del choque.

CADETE MASCULINO

XUVEN CAMBADOS 86 – CB RIO ULLA 54

10h da mañá do domingo. Partido disputado en Cambados.

Faltas: Locales 18 – Visitantes 19

Comeza o partido intenso o equipo cesureño, con varios triples logo de circulación de balón,
e xogadas elaboradas que acababan con bos tiros a media distancia. Logo do minuto 5 o equipo local, comenzou a impoñer a sua calidade e intensidade defensiva, logrando sacarnos faltas e moitas perdas de balóns, que remataban con transicións fáciles para eles.

O 2º cuarto foi máis do mesmo, o equipo cambades, liderado polo seu base, lograba roubar balóns nas primeiras lineas, que remataban co 2º cuarto a favor do cambados 51-26

No terceiro e 4º cuarto, o equipo visitante logrou competir, logrando canastras e tiros libres logo de 1x1, e grazas ao rebote ofensivo.

Pero xa era demasiado tarde, o equipo vistante lograría unha abultada ventaxa que ia ampliando pouco a pouco.

Acabando o partido cun resultado de 86-54

Para o CB Rio Ulla: Ángel(12), Pablo senin(11), Alvaro(14), Victor(-), Roman(7)—Ruben(4), Alvaro T(4), Jorge(2); Rodrigo(-)

2ª DIVISIÓN XUNIOR FEMENINA
4ª JORNADA: 05/11/16

EXTRUGASA RIO ULLA 19 – PIO XII 70

EXTRUGASA RIO ULLA 19: Anotadoras: Sofia (10); Lara (-);Carla (-); Antia (3); Alba (-); Iria (2); Lorena (1);  Ana (-); Sabela (-); Sandra (3).

PARCIALES: 04-21; 03-13; 04 - 11; 08- 25.

O Extrugasa caeu con contundencia ante un dos equipos favoritos a proclamare campeón da liga. A superioridade técnica-táctica das santiaguesas, facendo un gran baloncesto tanto defensivo coma ofensivo, impúxose dende o primeiro minuto do partido. As locais estaban moi erradas cara ó aro, encaixando enseguida un 0 – 10 no marcador. 1 tiro libre anotado por Antia, e unha tripla anotada por Sandra foron os únicos puntos anotados polas cesureñas nos 10 munutos iniciais, encaixando 21 puntos.
O Rio Ulla asumiu o seu papel, e no 2º cuartodefendeu un pouco mellor. Tan só encaixou 13 puntos, pero o seu lastre continuaba: non entraban os tiros a 4-5 metros, e non había situacións claras para anotar dentro da zona. Só anotou 3 puntos neste cuarto.  tónica foi a mesma no 2º cuarto: Ó descanso 7 a 31.
Nos primeiros minutos do 3º cuarto o paartido “igualouse”: parcial de 2-2 en 5 minutos (min 25: 9 – 33). O xogo do seu equipo non lle gustou ó adestrador do equipo santiagues, que parou o partido cun tempo morto. A partir dese momento, e xa ate o final, enchufaronse de novo e empezaron a anotar con mais facilidade. Parcial de 10 – 37 en 15 minutos.
Lamentar a lesión da cadete Sabela, que se torceu un pe coma nota negativa.

2ª DIVISIÓN CADETE FEMENINA
3ª JORNADA: 65/11/16

EXTRUGASA RIO ULLA 46 – MECO TAPERIA ALDARA 50

EXTRUGASA RIO ULLA 46: Anotadoras: Carla (2); Carmen (2); Andrea (2); Angie (13); Ana (2); Noa (-); Sandra (21); Nerea (4); e Valeria (-).

PARCIALES: 11-10; 16-063; 04 - 17; 15- 15.

Gran partido entre 2 equipos que xogaron intensas. As locais notaron en falta a Sabela, lesionada o día anterior. Pero a base dunha gran defensa presionante na 1ª metade puxeronse por diante dende o principio. As do Meco achegaronse no marcador no final do 1º cuarto (11-10), pero no 2º cuarto as locais continuan anotando tras roubos de canasta. Sandra e Angie lideran a ofensiva local, que chega ó descanso 27 – 18.
Pero tras acadar unha máxima no marcador de 31 a 18, as locais “pagan” esa defensa cargándose de fatas, Angie e Sandra acadan as 3 faltas no minuto 25 indose ó banco. 5 minutos despois o marcador reflexa un 33 – 35 tras encaixar un 17 a 0 de parcial.
Quedaba todo por decidir nos 10 minutos finais: cada roubo, cada pérdida, cada canasta eran decisivos nun marcador que estaba sempre igualado. Sandra fai a 4ª e a 5ª faltas consecutivamente e á falta de menos de 2 muntos, e cun 46 a 44 nomarcador ten que abandonar o partido. Poñense a 1 punto as mecas,  e o Extrugasa falla varios lanzamentos, anotando a continuación as foraneas un 2+1 decisivo: 46 – 48. o Rio Ulla segue errando c ara ó aro e as do Grove anotan unha última canasta que pon o definitivo 46 a 50.

INFANTIL FEMENINO VERDE

CLB 19 - EXTRUGASA RIO ULLA 34

EXTRUGASA RIO ULLA 34: Uxía ( 2 ), María ( 12 ), Noa ( 5 ), Sara I. ( - ), Alba ( 4 ), Nerea (- ), Sara V. ( - ), Estela( 4 ) ,Marina ( 4 ).

PARCIALES: 04-10; 04-06; 03-10; 08-08.
ARBITROS: Penas y Arias. Señalaron 16 faltas a las locales y 14 a las cesureñas . Sin eliminadas.
INCIDENCIAS:  Partido jugado en el pabellón de la Fontecarmoa 2, el sábado 3 de noviembre, correspondiente a la 3ª jornada de la Segunda División Infantil Femenina.

Les costó un poco entrar en el partido a las cesureñas. La defensa era buena, pero se perdían infinidad de ocasiones fáciles de canasta. La superioridad física fue otra arma que no tardaron en explotar, y poco a poco se iban asentando en el partido y generando juego. Las locales se mostraban muy combativas, pero la diferencia física les iba minando poco a poco su juego. En los tres primeros cuartos convirtieron su aro en un fortín, y sólo el último las locales logran romper la tónica. Momentos de inquietud y dudas, pero que fueron solventados cerca del final, para lograr la ansiada primera victoria de la temporada.

INFANTIL FEMENINO BRANCO

EXTRUGASA RIO ULLA BRANCO  22 - 69  C.B. ARXIL “A”

Anotadoras:  4:Iris (2), 5:Gabi (-), 7:Yaiza (9), 8:Carla (-), 10:Adriana (-), 11:Ana. E (2), 12:Paula (2), 13:Lara (-), 14:Nerea (-), 15:Ana Cabo (1)

Parciais:  4-21,  5-19,  5-18,  4-11;

- 18 Faltas sinaladas ás Cesureñas, + una Tecnica; por 12 faltas das Pontevedresas.

2º partido de liga correspondente á 3ª xornada da 2ª división Infantil Femenina.

Era o noso primeiro partido na casa, e viña a nosa cancha posiblemente o equipo mais forte da liga.
         A seu físico superior, un amplo banquillo, a sua presión defensiva e o seu organizado ataque, fixeron que en ningún momento puidesemos disputar un partido de igual a igual.
         Intentamos xogar o noso xogo e por pequenos momentos do partido fomos quen de conseguilo. Recuperamos balons e anotamos alguna que outra boa canasta, pero o equipo pontevedrés foi superior todo o partido.
         A sua forte presión a toda pista, sumado con certa permisividade dos árbitros provocou moitisimas perdas de balón que finalizaban en contra-ataques rapidos, en defensa estática non estivemos tan mal.
         En ataque por momentos movemos ben o balón pero erramos moitos tiros fáciles, xunto coas poucas ocasions que tiñamos de chegar ó ataque, provocaron unha anotación baixa.
         Os 2 partidos máis difíciles da primeira volta da liga xa os xogamos, agora toca adestrar duro para xogar os partidos contra os rivais directos e que nos amosarán do que somos capaces realmente.