CRÓNICAS DA XORNADA DO 12 -13 DE NOVEMBRO

2ª DIVISIÓN SENIOR FEMENINA

EXTRUGASA RIO ULLA 46 – HARBOUR CLB 56

EXTRUGASA RIO ULLA 46: Eva ( - ), Alicia ( 9  ), Carlota ( - ), Raquel ( 10 ),  Antía ( 4 ), Carla ( 4 ),  Lara ( 9 ), Sonia ( 6 ),Paula ( 2 ), Sandra ( 4 ).

PARCIALES: 19-11; 09-22; 09-09; 09-14.
ARBITROS: D. Rivas y J.Leal . Señalaron 17 faltas a las cesureñas 16 a las visitantes . Sin eliminadas.

Comienzo ideal de las cesureñas. Muy centradas en defensa, buena circulación de balón, acierto en la cuarta distancia. Parcial de 19 - 07 que desarboló a las vilagarcianas. Pero estas poco a poco se iban metiendo en el encuentro. Cambios de jugadoras, que a la postre, resultaron decisivas. Algún desajuste defensivo, y el equipo visitante comienza a coger aire, y reaccionar, al principio tímidamente, y luego se hicieron dueños del segundo cuarto. En parte también por el desastroso porcentaje en el acierto de tiros libres, y algunos momentos de confusión en ataque, que contrastaba con el acierto del equipo rival, que acertó a dar vuelta el partido. En el inicio de la segunda parte, las chicas del Río Ulla, salen con renovados bríos, y realizan nuevamente una meritoria defensa, que les permitió llegar en posiciones cómodas de tiro en transición. Pero la suerte no estaba de cara, y se fallaban canastas en situaciones muy propicias. El ingente esfuerzo no hizo bajar la diferencia de 5 puntos que tenían en contra. En el último tramo, a pesar de que nuestras chicas no bajaban los brazos, ya las jugadoras visitantes estaban muy asentadas, y controlaban el ritmo del encuentro, aumentando incluso esa diferencia. En esta ocasión fue el equipo visitante, que cristalizó una notable remontada, logrando finalmente un triunfo más cómodo de lo que trascendió en el partido. Este resultado hizo que el equipo del Río Ulla perdiera su invicto, y unido a otros resultados, deje al Clb como el único conjunto imbatido.

SENIOR MASCULINO

ILLA DE AROUSA  87 - EXTRUGASA RIO ULLA 48

EXTRUGASA RIO ULLA 48: Marcos ( 6 ), Miguel ( 2 ), Martín ( 5 ), Pedro ( 2 ), Santi ( 9 ), Raúl ( - ),Rafa ( - ), Brais ( 10 ), Fernando ( 4 ), Cobi ( -), Alex ( 10 ).

PARCIALES: 19-16; 25-08; 21-08; 22-16.
ARBITROS: Loira y Rivas. Señalaron 16 faltas a los locales y 19 faltas a los cesureños. Sin eliminados
INCIDENCIAS:  Partido jugado en el pabellón Municipal de la Illa, el sábado 12 de noviembre, correspondiente a la 3ª jornada de la Tercera División Senior Masculina.

Los cesureños se vieron ampliamente superados ante el líder invicto de la categoría. Sin embargo, en sus inicios desarrollaron su mejor baloncesto, con gran acierto en el tiro exterior –4 triples-. Este comienzo igualado fue un espejismo, ya que en los siguientes cuartos, el equipo local se mostró intratable en todas las facetas de juego. Anotaba con facilidad desde la línea de 6,25, o debajo de canasta, manejando muy bien las segundas opciones y los puntos en contraataque. Ya desarbolados totalmente, los visitantes inician el último período un quinteto nada habitual – Fenando, Cobi, Raúl, Miguel y Alex-, y con muchos menos recursos y un esfuerzo encomiable hicieron frente al vendabal, mejorando la imagen de los dos cuartos precedentes.

2ª DIVISIÓN XUNIOR FEMENINA

SANTA BAIA BOIRO 54 - EXTRUGASA RIO ULLA 33

EXTRUGASA RIO ULLA 33: Anotadoras: Sofia (19); Lara (6);; Antia (-); Alba (2); Lorena (4);  Ana (2).

PARCIALES: 12-08; 11-06; 13 - 13; 12- 06.

O Extrugasa afrontou este partido con ate 5 baixas do plantel que manexa este ano. As lesións cebaronse con este grupo e eso fixo que so contasen con 6 xogadoras sanas.
Pois ben, tras un primeir cuarto onde o equipo defendeu en zona 2-3  , para coitarse das faltas, o marcador reflejaba un parcial de 12 – 08 que as mantiña con opcións. Pero oxa dende o principio apareceu o “mal” deste partido: pouca aportación en ataqueá hora de sumar, se quitamos a Sofia. Agunatmanos en zona ate o minuto 15, tal e coma se falara na caseta, para logo cambiar a individual. O descanso chegouse cun 23 – 14, producto de varias contras anotadas polas locais, unha delas no derradeiro segundo desta 1ª parte.
Na 2ª metade mais do mesmo. Defensas alternativas, pero en ataque faltaron puntos. O santa Baia atopaba solucións para anotar ante esas defensas e pouco a pouco foi ampliando a ventaxe ate o marcador final: 54 – 33.

2ª DIVISIÓN CADETE FEMENINA
3ª JORNADA: 12/11/16

ARXIL C 66 - EXTRUGASA RIO ULLA 25

EXTRUGASA RIO ULLA 25: Anotadoras: Carla (-); Carmen (-); Andrea (-); Angie (83); Ana (-); Noa (-); Sabela (6) Sandra (9); Nerea (2); e Valeria (-).

PARCIALES: 18-06; 10 - 10; 7 - 9; 31- 0.

Partido “raro” o que xogou o equipo esta pasada semana, pois cando mellor o tiña o Extrugasa acabou sendo un pesadelo. Houbo 3 fases ó longo dos 40 minutos:
Nos primeiros 8 minutos o Extrugasa saiu moi nervioso e descentrado ante un Arxil ben plantado na pista. Tiros fáciles errados, e balóns perdidos ante a presión local, que supoñian contras anotadas polas do Arxil, poñian o marcador nun 16 a 0 ó cabo deses 8 minutos iniciais. Pero o equipo anota a sua 1ª canasta e neses 2 minutos finais do cuarto anota 2 mais de Angie. Acaba o cuarto 18 a 6.
O 2º cuarto o partido igualouse, con 2 equipos pelexando cas mesmas armas: presión a toda pista e 2 equipos tratándose de “tua tu”. Parcial de 10 a 10 e o marcador: 28 a 16.

O aso polos vestuarios non afectou ás do Rio ulla, senón todo o contrario. Seguiron combatindo e por un momento achegaronse a 5 puntos, logo de un parcial de 2 a 7 ó noso favor: 26 – 21. Pero outra vez o minuto 8 foi nefasto: Coincideu o descanso de Sabela coa lesión de Angie, quen se torceu o pe, e o equipo quedou “coxo”: Un parcial de 5 – 2 neses minutos finais do cuarto puxo o marcador en 35 – 25.

Varias canastas consecutivas das locais, ante un Extrugasa que naufragou neste cuarto, elevaron a diferencia ós 8 puntos, e as locais aproveitaron par asentenciar presionando todo o tempo, ante un Rio Ulla que acabou en 0 puntos o cuarto.
O final duro castigo nunha derrota por 41 puntos .

INFANTIL FEMENINO BRANCO

ARXIL “B”  6 - 39  EXTRUGASA RIO ULLA

Anotadoras:  4:Iris (-), 5:Gabi (4), 7:Yaiza (10), 8:Carla (2), 9:Carmen (10),
10:Adriana (2), 11:Ana. E (4), 12:Paula (3), 13:Lara (2), 14:Nerea (-), 15:Ana Cabo (5)

Parciais:  3-11,  0-8,  2-8,  1-12;

- 11 Faltas sinaladas ás Pontevedresas; por 18 faltas das Cesureñas.

3º partido de liga correspondente á 4ª xornada da 2ª división Infantil Femenina.

Despois de 2 derrotas moi duras contra 2 dos mellores equipos da liga, as nenas do Río Ulla tiñan ganas de una victoria e pagounas o equipo “B” do Arxil.
Con una moi boa defensa a todo campo as nosas nenas coseguiron que o equipo Pontevedrés so anotara 1 canasta en xogo en todo o partido (o resto foron tiros libres)
            Con transicións rápidas as nenas de Cesures anotaron moi boas canastas, movendo ben o balón e buscando á compañeira desmarcada. Ainda con todo, erraron moitas bandexas e tiros fáciles.
            Houbo un cambio de actitude nas xogadoras, que se notou notablemente no xeito de xogar, máis equipo e menos individualismo, máis pase e menos bote e con boas axudas en defensa.
            Sempre hai pequeñas cousas que mellorar e correxir, pero o certo é que as nosas nenas fixeron un partido máis que notable.
            Descatar tamén o debut da nena alevín Carmen, que fixo un moi bo partido tanto en ataque como en defensa, entendendose moi ben coas compañeiras e sendo incluso unha das máximas anotadoras do Río Ulla.

Agora toca seguir adestrando e mellorando para vindeiros partidos.

ALEVIN FEMENINO

Partido cómodo contra Dorna, unha boa defensa distanciounos no primeiro cuarto, incrimentandose no segundo . Nos seguintes cuartos fixemos defensa no noso campo, a diferencia foi en aumento ata pechar marcador.

ALEVIN MIXTO
Rio Ulla  39-46  Giraldo CB Vilagarcía

Primeiro partido de liga da categoría minibasket masculina coa derrota do equipo local por 39-46 nun partido ben dominado desde o principio polo equipo visitante, o cal nos puxo as pilas desde o 1º minuto, dándonos a entender que o encontro antoxábase complicado. Nun 1º período moi equilibrado o resultado quedouse en 10-9 para o Río Ulla; e no 2º cuarto chegou o primeiro gran envite do Giraldo: 11-19 a favor deles cunha defensa un tanto deficiente no conxunto verde, que proseguiría con outros 2 grandes cuartos por parte do equipo rival, deixando o marcador 18-27 ao remate do 3º cuarto e 18-40 ao remate do 4º. No 5º cuarto parecía que o Río Ulla espertaba, construíndo unha forte defensa e intentando conseguir a tan ansiada remontada, finalizando o período 28-42; sen embargo a remontada non se puido conseguir, xa que a pesar da presión a toda cancha imposta polo adestrador local e pese a gran cantidade de balóns roubados, o CB Vilagarcía remataba a faena resistindo como puido e levándose a 1ª victoria, cun marcador final de 39-46.

Benxamin Mixto

SIGALTEC BBC 18-61 RIO ULLA

No 1º partido para un equipo xoven e case novo ao completo abundan as sensacións, sobre todo o nerviosismo, pero a pesar diso o Río Ulla fixo unha gran actuación e demostrou ser superior en todo momento do encontro que se celebrou o domingo en Fontecarmoa, Vilagarcía, contra o Sigaltec 76ers. Cunha gran actuación da súa capitana, o conxunto visitante apabullaba no 1º período ao encontro laranxa, cun marcador de 0-15 a favor, dando a entender que ían a por todas desde o comezo. Nun 2º cuarto algo máis relaxado por parte do equipo verde, que remataba cun marcador de 0-25 para os visitantes. Con algo máis de movemento por parte de ambos equipos no 3º período, a cousa igualábase no parcial, rematando 8-33 para o Río Ulla. Tras un pequeno descanso para ambos conxuntos, os rapaces saltaban de novo a cancha para que continuase o espectáculo. O equipo visitante volvía cas pilas cargadas a pista, finalizando o 4º cuarto cun luminoso 12-49 a favor dos visitantes. Un 5º período máis tranquilo daba a entender que os rapaces xa daban o encontro case por rematado, cunha puntuación final no cuarto de 16-55, e un período final de 18-61, que daba a victoria ao conxunto verde no 1º encontro ligueiro da temporada.