A plantilla que esta mañá disputou o partido contra Laxe.

(Foto cortesia J.A.S.B.)

EXTRUGASA RIO ULLA = 82

Gulli (4), Peñaño (20), Pedrito (6), Diego (-), Victor (-), Antonio (16), Santi (7), Dani (8), Arturo (2), Pepi (19), Juanjo (-), Fabian (-) .

PIPPEN SPORT LAXE de MARIN = 66

O Extrugasa Rio Ulla fixo o mellor partido que se lle recorde nos ultimos anos. E diante dun dos mellores equipos da categoria nestes mesmos anos. Dito esto, decir que foron superiores durante todo o partido, saindo mentalizados dende o inicio.

Así, foron os pivots, Santi e Antonio, con 5 e 4 puntos os que puxeron as primeiras diferencias no marcador, gañando 9 a 4 cando se levaban 3 minutos. Funcionou a defensa individual ante un equipo marinense moi experimentado, pero que quizais non se esperaba este ímpetu nos locais. Con velocidade no minuto 5 xa gañaban 14 – 6. Empezaron as rotacións nos 2 equipos, e no Extrugasa foron Peñaño e Pepi os que seguiron anotando para os locais, inda que Laxe mellora en defensa, provocando perdas nos locais e achegándose a 2: 21-19, quedando 10 segundos para o final do cuarto. Pero Peñaño anota unha tripla sobre bocina e deixa o final do cuarto en 24-19.

O 2º cuarto foi mais trabado, con mais defensas por ambas partes. Laxe usou mais o físico para defender, logrando achegarse de novo a 2 puntos: 29 – 27, pero Pepi, autor de 8 puntos neste cuarto, mais unha tripla de Peñaño (33-29) evitaron que Laxe culminase a remontada, e cun ultimo parcial de 6 – 0 antes do remate o encontro chegou ó descanso cun 39 – 29.

Os do Extrugasa, vendo que podían dar a sorpresa ante o líder, sairon a polo partido e lugraron superar ós 10 puntos ó inicio deste periodo: 43 – 31. Unha nova tripla de Peñaño puxo ós locais 15 arriba: 48 – 33 mediado o terceiro cuarto. Tras un intercambio de canastas, unha tripla de Dani manten ós locais nunha comoda diferencia (55 – 39). Laxe ponse en zona 2 – 3, e no primeiro ataque Peñaño anota a 4º tripla súa. Pero e que nos seguintes ataques primeiro Gulli e logo Dani, acertan outras 2 triplas mais, superandose os 20 puntos (66 – 44). Antes do fin do cuarto, e ca defensa de Marín defendendo o perímetro quedaron espacios para que Antonio e Santi anotaran 4 puntos mais que deixaron o marcador 70 a 47.

No derradeiro cuarto Extrugasa seguiu xogando, e nos primeiros minutos houbo un intercambio de canastas que favorecia ós locais, pois cada vez quedaba menos tempo para a remontada: as canastas de Pepi e Antonio mantiñan a diferencia en mais de 20 puntos: (78 – 53, no minuto 35). Laxe presiona á desesperada nestes minutos finais logrando roubar 3 balóns seguidos que supoñen rebaixar a diferencia a menos de 20 puntos: (78 – 61), pero quedaban 2 minutos, e cos tiros libres finais o marcador quedou nun 82 – 66 nun gran partido do Extrugasa, que mantén a 4ª praza da liga e lle permite aspirar a meterse na “final four” deste ano.

Noutros resultados do club esta semana:

Xunior Masculino: EDM Estradense 45 – Extrugasa 50.

Nun partido moi igualado, e con alternativas no marcador, o Extrugasa apretou para levarse a victoria do campo de A Estrada, importante pois os alexa dos derradeiros postos da taboa.

Cadete Masculino: Marin B 60 – Extrugasa 46

Logo dunha mala 1ª pasrte na que chegaron a ir perdendo de 20 puntos o Extrugasa remontou ata poñerse a 7. O cansancio e os nervos pasaron mella e a victoria foi para os locais.

Infantil Masculino: Xuven B 28 – Extrugasa Rio Ulla 95.

Martin, autor de 45 puntos, liquidou ós cambadeses que se viron desbordados durante todo o partido polos infantís do Extrugasa, que gracias á boa defensa e contraataque lles permitiu coller esta ampla diferencia no marcador.

Alevin Feminino: Extrugasa Rio Ulla 19 – Arxil A 65.

A maior experiencia das Pontevedresas, un dos mellores equipos da liga, serviu para que non tiveran problemas en superar ás nenas do Extrugasa, as cais non se rendiron nunca.

Alevin mixto: Extrugasa Rio Ulla 33 – BBC C 30.

Os 2 equipos mais xóvenes con diferencia da liga, o que se traduce en que son os 2 equipos que non gañaran ningún partido, disputaron un encontro moi emocionante no que Extrugasa foi por diante ata de 10 puntos 17 – 7, pero que o BBC nunca entregou, chegando a poñerse diante 28 – 27 á falta de 3 minutos. Pero Kevin anotou 4 puntos consecutivos para un total de 25, e a victoria quedou na casa.

fONTE: PONTECESURES.NET